Katar Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Katar Vatandaşlığı

KATAR OTURMA İZNİ

Katar Devleti'nde ikamet ve çalışma izinleri, yakın zamanda gözden geçirilmiş iki çalışma yasasından sonra iki tarafın tüm haklarını korumada esnek olan kolay ve basit hale geldi. Bu nedenle, ailenizi getirebilir, Katar'da sizinle birlikte yaşayabilmelerini sağlayabilirsiniz. Bu arada karınız Katar'da çalışabilir, ancak İdari Gelişim, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'nda İşe Alım Dairesine kayıt olduktan sonra bunu yapabilir.
İkamet izni - temel bilgiler
Katar'da çalışmak ve yaşamak isteyen yeni gelenlerin hepsi, Katar'da işverene (şirket veya şahısa) ihtiyaç duyacakları bir Çalışma Oturumu İzni (genellikle bir RP olarak anılacaktır) gerektirir.
Genellikle, ikamet eden vatandaş adına Oturma İzni almak için gerekli tüm belgeleri idare etmek işverenin sorumluluğundadır. Bir gurbetçi önce Katar'a girdiğinde, işvereni geçici bir vize ayarlayacak ve bu vize daha sonra İş Oturma İzin Belgesine dönüştürülür - bu süreç genellikle 2-4 hafta sürer ve bazen de daha uzun sürer. Başvuru sahipleri, vize-izin belgesi dönüşümü sırasında ülkeden ayrılmayabilir.
İkamet izni
Bir gurbetçi İş Yurdunun Ruhsatını alırsa, daha sonra başka birçok servise erişebilir, daha fazla izin ve lisans başvurusunda bulunabilir, kiralık konut anlaşması imzalayabilir, bir kredi başvurusunda bulunabilir ve liste devam eder.
Oturma İzninin bir diğer önemli yararı, işçinin yakın aile bireylerini (eş, oğulları, kızları) kişisel olarak Katar'a katılması ve Katar'da yaşama imkânı tanıyabilmesidir (aşağıdaki Aile Yurdu Vizesine bakınız).
İşyeri ikamet izni, her yıl gurbetçinin işvereni tarafından yenilenmektedir.
Aile Vadesi Vizesi - Ailenizin kalmasına izin
Gurbetçiler ani aile üyelerine sponsor olabilirler. Bebekler de dahil olmak üzere her aile bireyinin ayrı bir Aile Vicliği Vizesi olmalıdır. Vize 1-5 yıl süreyle satın alınabilir ve her aile üyesinin pasaportuna damgalanır.
Adayların kimliği doğrulanmış evlilik ve doğum belgeleri, itirazsız mektuplar ve maaş belgesi de dahil olmak üzere işverenlerinden bir dizi belge sunmaları gerekmektedir.
Çalışan Bir Kadın Olarak Kayıt Olma
Katar'da bir aile sponsorluğunda olan ve kocasından onay alan bir kadın ayrı bir çalışma izni almadan çalışmaya kaydolabilir. Başvuru sahipleri başvuru sürecini tamamlamak için Çalışma Departmanını ziyaret edebilirler.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Katar Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Katar Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.


Katar vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Katar vatandaşlığını elde etmek mayın tarlasından bir şey arıyor gibi birşey olabilir, ancak çeşitli adımlar ve kurallar yoluyla yolunuza nasıl gideceğinizi biliyorsanız, manevra yapmak her zaman daha kolaydır.
Katar vatandaşlığını kazanmanın nedenleri çok karmaşık bir meseleydi ve çok yönlü idi. Mevzular bunun kısmen de olsa, hükümetin geçici ülkelerdeki göçü önlemeye çalışması, özellikle de diğer ülkelerde çalışmaya başlamadan önce kısa bir süre veya sınırlı bir süre için Katar'da önemli sayıda gurbetçinin gelmesi üzerine çalıştığı bildiriliyor. Bununla birlikte, her zaman böyle değildir, farklı inişlerden birçok yabancı ülke doğar ve ülke içinde büyümüştür.
Ne yazık ki Katar vatandaşlığına kavuşmak zor olsa bile, Katar kökenli olsanız bile daha zor olabilir, ancak anneniz Katar, babanız ise yabancı bir pasaport tutuyorsa. 2005'de Katar vatandaşlığının kazanılmasıyla ilgili olarak 38. Maddesi uyarınca Katar'da değilseniz, başvurunun yapılması için en az 20 yıl evlilikten önce Katar'da ikamet etmeye devam ettiniz. Bu süre, yalnızca 15 yaşındaki Arap vatandaşları için daha kısadır.
Arapça iyi bilgi ve ses kaydı ve itibar da uygunluğun belirlenmesinde merkezi faktörlerdir. Reuters'e göre, ilginç bir şekilde, kurallar, yurtdışına rağmen vatandaşlığa sahip olan milli takımlarda oynayabilecekleri sporcularla daha rahat. Çift vatandaşlık Katar'da tanınmıyor, bu yüzden kesmek için kendi ülkelerinin pasaportlarını bırakmak zorundalar.
İyi bir yaşam standardı da önemli bir madde olarak kabul edilmekle birlikte, bu durum büyük emekçi nüfusunun diğer kriterleri ne kadar iyi karşıladıklarına bakılmaksızın vatandaşlık kazanmasını engelliyor eğilimindedir.
Aşağıdakiler, Katar uyruklu sayılır:
⦁1930'dan bu yana ülkede ikamet eden ve yukarıda belirtilen 1961 tarih ve 2 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihte ülkede düzenli yasal ikamet eden Katar sakinleri.
⦁Bir önceki alt bendi ile öngörülen koşulların yokluğunda Katar kökenli olduğu kanıtlanan kişi ve ek olarak Emiri kararnamesinin ilan edildiği herhangi bir kişi.
⦁Katar uyrukluğunun yasalar uyarınca yeniden açıldığı kişiler.
⦁Katar'da veya yabancı bir ülkede bir Katar baba tarafından önceki Maddelere göre doğan herhangi bir kişi.
Katar dışında herhangi bir Katar şu şartla belirlenirse Emir'in kararnamesiyle Katar uyrukluğunu kazanabilir:
Katar uyrukluğunun başvuru tarihinde Katar'da düzenli aralıklarla ikamet etmiş ve en az yirmi beş yıl boyunca ikamet etmiştir. Bu hüküm, başvuranın iade etme niyetinde olması kaydıyla, başvuranın Katar'da tek bir takvim yılında iki aydan fazla olmaması nedeniyle önyargılı olmaz. Bu yokluk dönemleri asıl kümülatif ikamet süresinden düşülecektir. Başvuran, uyrukluk başvurusunu takiben Katar'tan ayrılmışsa ve Katar'dan altı aydan daha uzun süre kalmaması halinde, İçişleri Bakanı önceki ikametgahını göz ardı etme ve başvurusunu reddetme hakkını saklı tutar.
⦁kanuni bir gelir imkâna sahiplik
⦁İyi şöhreti vardır ve şerefine veya dürüstlüğüne itaat eden herhangi bir suçtan hüküm giyilmemişlik
⦁Arapça dil konusunda iyi bilgiye sahiplik
Katar uyruklu kuralların uygulanmasında, bu maddenin hükümlerine uyulması suretiyle, Katar anasını olan başvuranlara öncelik verilmelidir. Katar'da veya Katarlılar dışında bir vatandaş Katar babası için doğmuş olanlar, bir Katarlaştırılmış Katar olarak kabul edilir. Katar'da bilinmeyen ebeveynlerden doğanların da bir Vatandaş Katar olduğu kabul edilir. Aksi ispatlanmadıkça, Kuran Katar'da doğmuş sayılır.
Oturma izni sahipleri: Katar'a dönmek isteyen eski yerleşiklik izni sahipleri, eski sponsorlarının yayınladığı bir "itiraz mektubu" taşımamalıdır.
Oturma izni hakkında daha fazla bilgi için Katar Hükümeti'ne veya ABD Büyükelçiliği web sitesine bakın. Genel olarak ihtiyacınız olan şeyler:
⦁Polis izin belgesi
⦁Eğitim derecelerinin onaylanması
⦁Belli sivil belgelerin gerçek kopyaları (evlilik sertifikaları, doğum belgeleri, vb.)
⦁Kendi ülkenizdeki mesleki sertifikalar


Katar vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Katar ikili uyrukluğunu tanımıyor. Katar vatandaşlığına sahipseniz Katar yasası, Katar pasaportunuza girip çıkmanızı gerektirir. Katar yetkilileri, Katar / ABD'yi ellerinde bulunduruyorsanız, ABD pasaportunuzu el koyabilir. çifte vatandaşlık. Bu gerçekleşebilirse, ABD Büyükelçiliği ile iletişime geçin. Nöbet ABD vatandaşlığını kaybetmemektedir.
Askeri Personel: Askeri personel, farklı giriş / çıkış koşulları gerektirebileceğinden, seyahat etmeden önce Dışişleri Bakanlığı Savunma Bakanlığına başvurmalısınız. Daha fazla bilgi için, 379. Hava Kolu Sefer Birliğinin Host Nation Koordinasyon Hücresi'ni 011-974-5551-0815 numaralı telefondan arayabilirsiniz.
HIV / AIDS kısıtlamaları:
Katar ziyaretçileri ve Katar'daki yabancı sakinler için bazı HIV / AIDS giriş kısıtlamaları mevcut. Tıbbi sınavlar, uzun süreli ziyaretçilerin ve sakinlerin hepsi için gereklidir. HIV / AIDS'iniz varsa sınır dışı edilebilir. Seyahat etmeden önce Katar Büyükelçiliği ile bu bilgiyi doğrulayın.
Gümrük işlemleri : Alkol, uyuşturucu, domuz ürünleri, silahlar veya silahlarla ilgili eşyalar (el kollukları, lazer işaretçiler vs.) ve pornografik / cinsel içerikli malzemeler konusunda gümrük düzenlemeleri zorunludur.


Katar'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 6,907.41 QR
Apartman (1 yatak odası) merkez dışında 4.620,40 QR
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 13.080.00 QR
Daire (3 yatak odası) merkez dışında uzaklık 9,030.77 QR
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 15,607.21 QR
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 9.437,50 QR
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonrası) 12.250,00 QR
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Fiyat 4.66
Nerede Yaşamalı ?
Al Waab
Villaggio Alışveriş Merkezi ve Aspire Parkı'na yakınlığı nedeniyle, bu aileler için popüler bir alandır. ve bazı okullar ve fidanlıklar yakınlardadır. Bu bölgede çok sayıda bileşik ve bazı bağımsız villalar var. Yeni Al Waab City kalkınma halen yapım aşamasındadır ancak bir şehir içinde bir şehir olması planlanmaktadır ve tamamlandığında mağazalar, restoranlar, parklar ve konaklama yerleri olacaktır. Al Wabb bölgesindeki bileşik villaların kabinleri, tesislere sahip bir bileşik üzerinde dört yatak odalı bir villa için ayda 15.000 - 20.000 QR arasında değişmektedir.
İnci
Bu, Doha'nın en çok konuşulan alanlarından biridir. Kordonun kuzeyinde 985 dönüm arazi kapladı. Geliştiriciler, bunun Ortadoğu'nun Riviera'sı olacağını umuyor. Sakinlerin üst düzey marka mağazaları yanı sıra Gordon Ramsay's Labirenti de dahil olmak üzere bir dizi restoran var. Konut fiyatları burada biraz daha yüksektir ve kesinlikle çiftler ve tek insanlar için bir yerdir. Daireler QR 13.000'den itibaren bulunabilir ve mobilyalı 2 odalı bir dairenin fiyatı QR 16.000 civarında olacak. 3 yatak odalı bir konut evi, aylık 25.000 KG'dan ilan edilmiştir. İlk ve orta dereceli okullar inşa edilmesi planlanıyor, ancak şu an West Bay'de Newton Okulu gibi en yakın yerleşim birimi var.
Batı körfezi
West Bay Lagoon, yüksek katlı dairelerden lüks deniz kenarındaki villalara kadar çeşitli yaşam tarzı seçeneklerine sahiptir. Pearl, bu aranan alana özel bir dokunuş katıyor.
Şehir Merkezi Doha, içinde bir Carrefour hipermarketinin yanı sıra Zig Zag Kuleleri'nin altında bulunan Lagoon Plaza'daki yeni bir Carrefour Market'in yakınındadır. Beş yıldızlı otellerden birçoğu Ritz Carlton, The Grand Hyatt, W Hotel, Intercontinental, Hilton, Four Seasons gibi birkaç bölgede.
Newton Okulu yanı sıra pek çok fidanlık ve çocuk yuvası yakınlarındadır. Zig Zag kulelerinde tam donanımlı bir daire, 2 yatak odası için ayda QR 13.000 civarında olacak. Büyük bağımsız bir villa 30.000-50.000 QR'den mal olacak.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın